Flatart Icon 03 B

Első látásra ez a kis alapterületű garzonlakás nagyon hangulattalannak tűnt sablonos konyhájával, fehér falaival és rendkívül egyszerű világítási megoldásaival. Megbízónk mégis szerette volna jól érezni magát ebben a környezetben, de sejtette, hogy lakásában csodát tenni csak egy lakberendező képes. A projekt minimál költségvetésből valósult meg, az újonnan vásárolt berendezési tárgyak esetében is igyekeztünk a lehető legjobb ár-érték arányt megcélozni. Modern stílusú, praktikus, élhető otthon megvalósítása volt a cél, amely inspiráló hatással lehet a tulajdonosára. A konyha eredetileg egy szekrényes mosogatóból, a tűzhelyből és a hűtőszekrényből állt. Ezek szorosan egymás mellett helyezkedtek el, felrúgva mindenféle biztonsági, technológiai és ergonómiai szabályt a konyhában. Mivel a gépek megmaradtak, ezért a hűtőszekrényt mindenképpen szerettük volna szeparálni. Így merült fel a gipszkartonos megoldás ötlete, ami egyszerre összekapcsolja és leválasztja a konyhát és a nappalit. A konyhabútor természetesen asztalos munkával, méretre készült, így tudtuk maximálisa kihasználni a rendelkezésre álló teret. Az új falburkolattal, a kellemes pasztell színvilággal, a konyha sokkal barátságosabb és a pici hely ellenére nagyobb lett.

A nappali-étkező részben a karakteres zöld szín és az üde tapéta kellemes kontrasztja térnövelő hatású. A gipszkartonba süllyesztett lámpatesteket terveztünk, amelyek az általános világítás funkciójának is megfelelnek. Az étkező fölötti direkt fénnyel együtt a lakás sokkal világosabb, barátságosabb lett. A kis tér ellenére sok könyvespolcot kellett elhelyeznünk, így a TV bútorát is ennek megfelelően terveztük. A meglévő IKEA polcokkal együtt már elegendő tároló kapacitás áll rendelkezésre egy jelentősebb könyvtárhoz is.

Megrendelőnk elégedettsége alapján úgy érezzük, sikerült megoldanunk ezt a nehéznek tűnő feladatot és valódi otthont teremteni ebből a kicsi és nem túl jó építészeti adottságú lakásból.

Kis garzonból stílusos otthon képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art