Flatart Icon 03 B

Családi házból jóval kisebb alapterületű lakásba költözni általában igen nehéz feladat. Visszatérő megbízóink azonban az ingázó életmódnak megfelelően csupán második otthonként tekintettek a kellemes adottságú, de komoly átalakítást igénylő lakásra. Így nem volt szó igazi költözésről és meglévő berendezési tárgyakhoz sem kellett alkalmazkodnunk. Az élénk színek szerelmeseként ügyfeleink kifejezetten merész, a tavasz üde árnyalataiban játszó otthont álmodtak. A régi építésű lakás alaprajza és funkcionális beosztása azonban egyáltalán nem felelt meg az igényeiknek. Két kislányuk után éppen a harmadik baba érkezését várták, ezért sokkal praktikusabb, az új helyzetnek megfelelő elrendezést szerettek volna.

A nagyméretű nappali-hall-ból éppen ezért leválasztottunk egy újabb fürdőszobát és egy háztartási helyiséget. A konyha továbbra is a nappali térben maradt, de új IKEA bútort terveztünk a régi helyére és az ügyfeleink igényének megfelelően kialakított reggeliző pult térelválasztó funkciót is kapott. Az étkező rész fölé álmennyezetet, az asztal fölé pedig beépített tükör falat terveztünk, amely jelentősen megnöveli a teret. Az előszobától az étkezőig a falat burkolattal láttuk el, amely egységet alkot valamennyi nyílászáróval. A szülői hálóból vizuálisan szeparálnunk kellett egy különálló részt a születendő babának. Gipszkartonból épített látvány fallal és IKEA bútorral oldottuk meg a feladatot, amely izgalmas eleme lett a térnek. A kislányok szobája volt az egyetlen, amely korábban is szeparált helyiség volt. Bútorozására a legjobb megoldásnak a két galéria ágy beállítása kínálkozott. Az új fürdőszoba az adottságok miatt kissé zegzugos alaprajzú, de világítással, és érdekes falfülkés megoldásokkal sikerült praktikus és hangulatos helyiséggé varázsolni.

A zöld-pink-lila színösszállítás igényelte a fehér szín konzekvens alkalmazását a bútorokon. Némi sötét dióval árnyaltuk ezt az összképet, amely a dinamikus színvilág ellenére is nyugalmat és harmóniát sugároz. A burkolatokat és a tapétákat az igényesség jellemzi, az árnyalatokat pedig igyekeztünk tökéletesen összehangolni.

Összességében sikerült olyan otthont terveznünk a megbízó család számára, amely alkalmas a hétköznapok oázisaként működni anélkül, hogy bármilyen fontos funkcióról le kellett volna mondaniuk.

Családi otthon tavaszi színekben képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art