Flatart Icon 03 B

Örömteli feladat nagycsalád számára tágas és kényelmes otthont tervezni, ahol nem kell sakkozni a négyzetcentiméterekkel, ahol megvalósíthatók az álmok, és elférnek a kényelmi funkciók.

Ebben az újan épült családi házban éppen ez történt. Már az alaprajzi kialakítás folyamatában bekapcsolódtunk a munkába, és végigkísértük egészen a beköltözésig. Sajnos a fotók egyelőre amatőr képek, és ahogy az látható, az étkező asztal és néhány dekorációs elem még hiányzik, de ez a lényegen nem változtat. A ház háromszintes. Az alagsorban a garázs és a gépészeti helyiség mellett rengeteg tároló, és egy edzőterem kapott helyet. A földszinten található a publikus zóna tágas konyha – nappali – étkezővel, valamint egy wellness résszel, ahol medence, jakuzzi és szauna is található. A szülői háló saját gardróbbal és fürdőszobával jól elkülönül a publikus terektől, az emelet pedig teljes egészében a három gyerek birodalma.

A konyha – nappali – étkező közös terében az egyszerű berendezésre törekedtünk, funkcionális, de látványos megoldásokkal. Világos anyagokat és színeket használtunk, a tapéták is a „tone-in-tone” jegyében választottuk. Épp emiatt ezek a képeken valójában nem is láthatók, ám a valóságban izgalmas, de visszafogott felületekkel „színesítik” a teret. A nappaliban egy kényelmes és tágas kanapé, valamint a tévé mellett egy falba épített, kétoldalas akvárium nyújt különleges látványt, a gyerekek legnagyobb örömére. Az akvárium a lépcső oldaláról is látható, és a kezelése is onnan történik.

Az egyterűség egyszerre áldás és probléma egy térben, ezért a funkciók határolását álmennyezetekkel és egyedi vagy helyi világításokkal oldottuk meg.

A konyha a háziasszony minden igényét kielégíti. A nagy pultfelület, elegendő tároló hely, és a komoly gépesítettség mellett a reggeliző pult, és a medence tér felé nyíló ablak is a gyerekekkel való folyamatos kontaktus lehetőségét rejti magában. A bútor modern stílusa és visszafogott színei szintén a letisztultságot erősítik, és a tér eleganciáját adják.

Az étkező mellett induló gipszkartonos polcrendszer a kiindulópontja a házon több ponton is visszaköszönő vízszintes sávozásnak, ami egy egyszerű, de látványos dekorációs eleme a térnek. Az okker szín az egyetlen élénkebb felület a térben, a maga melegségével és eleganciájával. Az étkező asztal – ahogy már jeleztem – még nem érkezett meg, de természetesen nem felejtettük el. 🙂

A medence térbe egy izgalmas faldekoráció került. Talán furcsán hangzik, de a sajtra emlékeztető, lyukacsos szerkezetű panelek gipszből készültek, és megfelelő kezelés után kerültek a víz közvetlen közelébe. A körülötte futó Led szalagos világítás este igazán látványos.

Az emeleten a három gyerek szobái és fürdőszobái találhatók. Itt már nyoma sincs a visszafogott színvilágnak, ez egy teljesen más stílus, és maximálisan a gyerekek igényeihez és ízléséhez igazodik. Két kamasz fiú, és egy kislány birodalma ez, ahol az alvás és tanulás mellett a játéknak és a hobbinak is biztosítottunk teret és felületet.

A fiúk szobája nagyon merész mind a színeket, mind a mintákat illetően, ami az életkorukhoz és a személyiségükhöz teljesen passzol. A színeket ők maguk választották, a tapétákat pedig az egyedi hatás kedvéért változatos formában használtuk. A bútorok színe is a tapétához lett tervezve mindkét szobában, tulajdonképpen a tapéta maga volt a kabáthoz az a bizonyos gomb.

A kislány szobája hagyományosan rózsaszín, és a kislányok idealizált álomvilágát tükrözi. A berendezés azonban ennél előbbre mutat, hiszen az iskolás évek alatt is kényelmesen kiszolgálja majd lakóját. A szoba egyik izgalmas pontja a méretes falfülkében elhelyezett ágy, ami így igazi kuckóvá varázsolható.

A teljes ház összes bútora a terveink alapján asztalos munkával készült, ami komoly együttműködést igényel megbízó, tervező és kivitelező között, ám megéri a sok munkát. A ház burkolatai és egyéb kiegészítői egyszerű, de ízléses anyagok, mindenben a minőségre törekedtünk.

Terveink szerint hamarosan egy magazin hasábjain is találkozhatnak majd az anyaggal, akkor profi képeken is be tudjuk majd mutatni ezt a kényelmes és otthonos családi házat.

Tágas családi otthon kényelmi funkciókkal képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art