Flatart Icon 03 B

Az elmúlt években két olyan trendszín van a lakberendezésben, ami „nagyot ment”, az egyik a rosegold vagy magyarul rózsaarany, a másik pedig a fekete. Szeretjük őket, mert elegáns és stílusos megoldásokra adnak lehetőséget, együtt használva őket pedig összeadódik minden pozitív hatásuk.

Egy otthon tervezése esetén persze nem feltétlenül az aktuális trendek a legfontosabbak. Ügyfeleink sokkal inkább a saját ízlésüket és elképzelésüket szeretnék viszontlátni leendő otthonukban, és a „saját színvilág” és a trendszínek gyakran eltérnek. Gyakran, de nem mindig.

A képeken egy családi ház nappali-konyha-étkező tere látható, ahol megbízóink kifejezett kérésére használtuk a két trendszínt a lakberendezési tervezés során.

Azonban a lakberendezési tervezési munka nem csak a színekről és anyagokról szól, sőt a munka nagy részét nem is ezek teszik ki. Sokszor kell átalakítanunk tereket, összenyitni vagy éppen elszeparálni funkciókat, vagy rossz elrendezések hibáit kell kiküszöbölnünk belsőépítészeti eszközökkel.

A tervezés kiinduló pontja jelen esetben egy négyzet alakú egybefüggő tér volt, ahol csak a nyílászárókhoz és a meglévő lépcsőhöz kellett alkalmazkodnunk. Ebbe a kb. 40nm-es négyzetbe kellett előszobát, nappalit, konyha-étkezőt és kamrát, valamint egy mosdót elhelyeznünk.
Mivel megbízóink számára a konyha-étkező volt a legfontosabb, így a berendezett térben is ez a funkció a legdominánsabb elem. Belsőépítészeti szempontból sikerült olyan módon felosztani a teret, hogy minden egyes funkció kompromisszumok nélkül, kényelmesen elfér, és logikusan kapcsolódik egymáshoz. Ez után a design kialakítása következett, ahol a háziasszony kifejezett kérésére a Rosegold és a fekete, azaz a két trendszín lett a vezető látványelem. Lámpákon, kiegészítőkben, és a tv mögötti bőr falburkoló paneleken is megjelenik a rózsaarany, aminek a fehér és (majdnem) fekete bútorzat kellemes hátteret biztosít. A fa elemek lágyítják az összképet, ami így otthonos, fiatalos, és jól átgondolt otthont eredményez.

A rosegold és a fekete – két trendszín a lakberendezésben képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art