Flatart Icon 03 B

Öröm a lakberendező számára, ha visszatérő ügyfélnek tervezhet, hiszen ez egyértelműen mutatja, sikerült ráhangolódnia a megbízó belső világára. A lakás tulajdonosa egy rendkívül stílusos hölgy, aki határozott elképzelésekkel és igényekkel keresete meg immár nem első alkalommal stúdiónkat. A lakberendezési trendek alakulása és megbízónk ízlésvilágának változása miatt újszerű volt a mostani feladat. Egészen más színkörben és stílusban gondolkodhattunk ugyanis, mint korábban.

Nem volt kérdés, hogy a fekete, a fehér és a piros harmóniáját kell megteremtenünk ebben az érdekes adottságú kis lakásban. Ez az új színvilág remekül tükrözi a tulajdonos hölgy temperamentumát és finoman jelzi azt is, hogy újabb életszakaszhoz érkezett. Erőteljes színeknél nagyon fontos a tudatos tervezés, éppen ezért – és magától értetődően – nagyon ügyeltünk az arányokra és ízléssel adagoltuk a kontrasztos megoldásokat is.

A lakásba lépve már az előszoba is jelzi, külön világba jutottunk. A karakteres inda mintás tapéta és a hangulatos világítás a szűk tér ellenére nagyon hatásossá teszi az enteriőrt. Jobbra az izgalmas, de mégsem bántóan élénkpiros konyha vonzza a tekintetet. A minimál stílusú burkolatok kellemes kontrasztot adnak, így nem érezzük soknak a színválasztást. A praktikus bútorkiosztásnak köszönhetően hatalmas tároló kapacitást nyertünk, és még a reggeliző pultot sem kellett mellőznünk a jól felszerelt, kellemes méretű konyhából.

A fürdőszoba nem túl nagy, ezért kád helyett kezdettől fogva épített zuhanyozóban gondolkodtunk. A falfülkés megoldás miatt nincsenek tárolási gondok, ugyanakkor az izgalmas burkolat még hangsúlyosabbá is teszi az egyes felületeket. A tervezésnél itt sem fogtuk vissza magunkat, bátran kombináltuk a három alapszínt, valamint a sima és a mintás lapokat.

A lakószobák elrendezése igencsak klasszikusnak mondható – két szoba között található a hall – de az új elgondolásnak köszönhetően mégis nagyon egyedi és merész. A hallban kapott helyet ugyanis a gardrób, amely hatalmas tükör felületeivel nagyszerűen tágítja a teret. Igazi butik hangulat honol itt, így egyáltalán nem érezzük, hogy hagyományos gardróbban járunk. Nőies és nagyvilági, ugyanakkor rendkívül praktikus. Mivel ez a helyiség korábban kimondottan sötét volt, így kiemelt hangsúlyt helyeztünk a világításra is.

A hallból nyílik és vele szerves egységet alkot a tolóajtóval szeparált háló. A kényelmes ágy fölé látványos gipszkartonos megoldást terveztünk könyvespolc funkcióval. Mivel hölgyek esetében szekrényből sohasem lehet elég, így természetesen a hálóba is került egy tolóajtós változat, amely elrejti a TV-t is.

A nappali a lakás fénypontja, ugyanakkor étkező, dolgozó és vendégszoba is egyben. Ilyen kis alapterületen ennyi funkciót nehéz jól elhelyezni, ezért fontos, hogy vizuális elemekkel is segítsük az eligazodást a térben. A belsőépítészeti kellékek – látványfalak, izgalmas falmatrica, álmennyezeti doboz – és a körültekintő bútorválasztásnak köszönhetően minden a kényelemről és a design-ról szól. A sötét mintás tapéta remekül mutat a kontrasztos környezetben, ahogy a textilek is élnek a vagány enteriőrben.

A hölgy barátai ugyan először kétkedve fogadták a fekete fal és a merész színösszeállítás gondolatát, de a lakásba lépve elszállt minden ellenérzésük. Mivel minden részlet egyénre szabott és magától értetődő, így sok kérdés már nem merülhet fel a külső szemlélőben. Elmondhatjuk, hogy összességében sikerült olyan otthont teremtenünk megbízónk számára, amelyben hosszú távon is jól fogja érezni magát. Talán ennél nincs is fontosabb.

Vörös és fekete képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art