Flatart Icon 03 B

A városliget peremén található régi troli garázs felújításával számos üzlet kapott patinás otthont. Itt valósult meg, terveink alapján, megrendelőnk álma: egy gyerek főzőiskola. A színes, vidám falakkal mi biztosítottuk a barátságos légkört, a többiről pedig már ők gondoskodnak. Élénk színek alkalmazásával pörgettük fel a hely szellemét, hogy a régi troli garázsból varázslatos gyerek főzőiskola váljék. Az alapszínek használata, piros, sárga, közkedvelt olyan helyiségnél, mely gyerekeknek készül. Sötétszürke járólapot választottunk kiegészítő színként, mely semleges alapot ad a térnek. Természetesen, a könnyebb tisztíthatóság érdekében hideg burkolatot raktunk le.

A teret három részre tagolják a gipszkarton falak: étkező, „főzőtér”, mosdó és raktár. A gipszkarton válaszfalak egy része új építésű, másik része adottság volt. A bejárat mellet kapott helyet egy mini dolgozósarok, az adminisztráció intézéséhez. A térszervezésnél fontos szempont volt, hogy 10-12 gyerek egyszerre tudjon főzni és figyelni a séfre, valamint a foglalkozás végén együtt tudják elfogyasztani a különféle finomságokat.

Itt a gyerekek nemcsak megtanulnak főzni, hanem megismerkednek magával a konyha berendezésével is. Rájönnek, hogy mindennek megvan a maga helye, és itt a legfontosabb a praktikus elrendezés. Az ergonómiai követelményeket betartva és a gyerekek biztonságát figyelembe véve alakítottuk ki a főzés színterét.

Fűszerek, edények, fakanalak, különféle eszközök kerültek a polcokra. Miután gyerekeknek készült a helyiség különösen fontos volt, hogy minden kéznél legyen. Megrendelőnk kérésére fafurnéros bútorokat használtunk, rozsdamentes szigetekkel kombinálva. A szigetek nemcsak munkapultként, hanem tárolóként is funkcionálnak. Az itt lévő drótkosarak nyújtanak helyet a vágódeszkának, reszelőnek és egyéb fontos konyhai eszközöknek.

A meglévő álmennyezetes világítást a nagyméretű fémlámpákkal egészítettük ki. Főzés után, az íves ablak alatt kialakított étkezőben fogyaszthatják el a kis kukták, a maguk készítette ételeket. Mindig öröm úgy dolgozni, ha a megrendelő fogékony az ötleteinkre és meg is valósítja a papírra álmodott terveket.

Színes modern főzőiskola képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art