Flatart Icon 03 B

Titokzatosan nőies és természetesen, csillogó tárgyakkal, kifinomult ízléssel berendezett lakás. Talán ezzel jellemezhetnénk a budoár szó tartalmát, persze eredetileg női öltözőt jelentett, de mára sokkal fűszeresebb, rejtelmesebb hangulatot árasztó többletjelentésű szóvá illetve helyiséggé vált. Panellakást luxus budoárrá alakítani – ez volt a feladat, ennél a pesti lakásnál. Fiatal, egyedülálló, sikeres hölgy megrendelőnk pontosan tudta, hogy mit szeretne, így igényeit is jól össze tudta foglalni. Csillogás, jó minőség, minimál stílusjegyek mellett egy élhető otthon kért, mely két macskája számára is életteret ad, így különösen oda kellett figyelni a „köröm álló” anyaghasználatra is.

A lakást felújítottan vásárolta, ennél fogva alkalmazkodnunk kellett egy két adottsághoz. Megmaradt a konyha – és az előszobabútor valamint a fürdőszoba és az előszoba hidegburkolata.

A meglévő álmennyezetek bontásra kerültek, mivel nem feleltek meg a berendezést követő funkcionális kiosztásnak és az esztétikai elvárásnak. Az új álmennyezetekbe az adott helyiségeknek megfelelő általános és rejtett világítás is került. Figyeltünk például az étkező asztal fölötti helyi világításra is, ahová ügyfelünk egy olyan csillárt választott, mely ékszerként ragyogja be a teret. A többi lámpatest kiválasztásánál is biztos kifinomult ízléssel mutatott rá a nőcis csillárokra, így aztán némi közös válogatás után, nagyon gyorsan tudtunk választani. Természetesen a „glamour” világába illő kristály csillárok kerülhettek csak szóba.

Több funkciós tereket kellett kialakítanunk, hiszen a nappaliba került a gardrób egy része és az étkezőként is szolgáló bár asztal. A bárszékek átkárpitoztatásuk révén egyedi stílusúvá váltak, így teljesen beilleszkednek a ragyogás, kényelem és funkció szabta enteriőrbe. A szürkés bézs, lábtartós kanapé mögötti gipszkarton falfülke nem csak látvány elem, egyrészt a könyvek tárolását is megoldja, másrészt a kanapé mögötti rejtett tárolók a ritkán használt dolgokat (pl. karácsonyfadíszeket) is elnyelik. A gipszkarton fülkék faborítást kaptak, így kevésbé koszolódnak el és karakteresebbé váltak. A megvilágított részeken pedig egy két szép dekorációt hangsúlyozhattunk ki. A szemközti fal TV tároló bútora és a falburkolat köré egy gipsz karton keret került. A pöttyös lila tapéta színét és a festett üveg falburkolatot, az ide beépített élfény és led lámpák fokozzák. A színvilág a lila, capuccino és dió, melyek különböző textúrákon jelennek meg. (Pl. tapéta, textilek, magas fényű bútorlap, festett üveg.)

A csillogást tovább fokoztuk, a falburkolat és gardrób ajtajának osztásába épített textilbőr, kristállyal díszített csíkokkal. Az üveg, fém szikrázó keménységét lágyan egyensúlyozza ki a puha szőnyeg, a lágy esésű függöny, díszpárnák kavalkádja. A nappali kellő mennyiségű dekorációja, nem elnyomja, hanem tovább gazdagítja az enteriőr egyes részleteit.

A hálószoba az alvás, némi dolgozás és a ruhatárolás színtere lett. A textilbőrrel bevont ágyvég és az ágy oldala szintén kristálydíszítést kapott. Az asztalos és kárpitos szakemberek munkájának remek összhangja mutatkozik itt meg. A franciaágy és a ruhásszekrény közötti íróasztal két részre osztja a teret. Az asztal jobb oldalán lévő polcon kézre esnek az esetleges otthoni munkához szükséges dolgok. Egy két dísztárgy is idekerült, mint például a design vásáron vett nagymama bábú, mely ügyfelünket szeretett nagymamájára emlékezteti. A polc előlapjára szerelt konnektorok praktikus tervezési szempontból kerültek ide, mivel a polc mélysége miatt nehéz lett volna minden egyes alkalommal a falhoz benyúlni. A gardróbszekrény tolóajtaja itt is a hármas osztást követi: fa, textilbőr csík és üveg kombinációja. Az elcsúsztatható ajtó egyben a hálószoba ajtaja is. A falra barokk mintás tapéta került, és hogy a luxus budoár hangulatot tovább fokozzuk a csillogó festékkel átkent álmennyezetre természetesen itt is kristály csillár került. Ugyanakkor az álmennyezet rejtett világításával sejtelmes, intim hangulatot is kaphat ez a tér. A pötty motívum itt is visszaköszön, az ágytakaró és az ágy kristály díszítése hozza vissza a nappali világából.

A konyha csak egy kis változatást igényelt, mert a megmaradó konyhabútor mellé csak a nőcis pöttyösre festett falat kellett kivitelezni. Természetesen pöttyből sosem elég, így a pliszé roló mintájában és a konyhaszekrény közötti üveglap mögött is visszaköszöntettük a mintát. A lila –bézs színvilág mellé kiegészítőként egy kis üde zöld került falra.

Miután az előszoba bútora és járólapja sem került kicserélésre, adott volt az előtér színvilága. A bronzos járólap volt a kiinduló pont, ehhez kerestünk jó minőségű, csipkés vagy valamilyen lágy vonalvezetésű tapétát. Végül a bronz-arany csipke és a bőrhatású tapéta kombinációja mellett kötöttünk ki. A bronzosra festett konzolasztalka mögött és a nappali bejáratánál a csipke minta, az akasztós fiókos előszobafalnál pedig a krokodilbőr mintás tapéta dominál. A családi fotók idekerültek szinte közvetlenül a bejárathoz. A betonhatású falfelületen a fémes keretben lévő színes fotók szinte odavonzzák a belépő tekintetét.

A fürdőszoba burkolását ügyfelünk megtartotta. A kád ezüstös bronzos burkolatához igazítottuk a szekrény és a mosdó alatti pult színét. A megfelelő fényviszonyok kialakításához új álmennyezetet terveztünk. A fürdőszobaajtó fölé egy világítással ellátott üveges falfülke került, melyet üveggyöngyökkel töltöttünk meg. Ez adja a fürdő hangulat világítását, na meg persze egy pár meggyújtott gyertya, melyet megrendelőnk nagyon szeret, hiszen az ellazulás elmaradhatatlan kelléke.

Ott jártunkkor a két cica elbújt, de mint megtudtuk, ők is jól érzik magukat új otthonukban. Ez persze nem csoda, hiszen gazdijuk még arra is gondolt, hogy az erkélyre védő háló és új játszóház kerüljön.

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art