Flatart Icon 03 Pp

Belsőépítész és lakberendező – két, egymáshoz közel álló szakterület, ám akadnak különbségek is. Lássuk, mik ezek!

Az otthonunk kialakítása és dekorálása fontos feladat, hiszen nem csak a pihenés és a kikapcsolódás színteréről, hanem a kreativitásunk kifejezésének területéről is beszélünk. Amikor az otthonunk megtervezéséről van szó, érdemes egy olyan lakberendező segítségét igénybe venni, aki egyben belsőépítész is. De miért is érdemes?

Lakberendező és belsőépítész: a különbségek

Belsőépítész lakberendezőElőször is, fontos tisztázni, hogy mi különbözteti meg egymástól a lakberendezőt és a belsőépítészt.

A lakberendező a lakás dekorálásával, bútorainak kiválasztásával és elhelyezésével, valamint a tér színeinek és textúráinak kiválasztásával foglalkozik. A lakberendező feladata, hogy az adott térben a funkcionalitást és az esztétikát ötvözze úgy, hogy az a lakók igényeit maximálisan kielégítse.

Ezzel szemben a belsőépítész egy sokkal szélesebb spektrumban mozog: nem csak a lakás vizuális megjelenésével foglalkozik, hanem a tértervezéssel, az építészeti elemekkel, a világítással és a térhasználattal is. A belsőépítész tervezőként tekint a térre, és képes átalakítani, kisebb-nagyobb építési beavatkozásokkal is javítani annak funkcionalitását.

Ezért érdemes olyan lakberendezőt választani, aki egyben belsőépítész is. Az ő szakértelmük és tapasztalatuk a lakás tervezésének és berendezésének minden aspektusában általában mélyebb.

A belsőépítészet szempontjai

Az otthonunk megtervezése és berendezése során számtalan szempontot kell figyelembe vennünk; fontos például, hogy a lakás ne csak szép legyen, hanem kényelmes és funkcionális is. Egy belsőépítész által tervezett lakásban az egyes helyiségek logikus elrendezése és a térkihasználás optimalizálása hatékonyabb és praktikusabb.

Egy kisebb lakás esetében egy belsőépítész kreatív megoldásokat tud javasolni a tárolási lehetőségek maximalizálására, vagy épp a multifunkcionális bútorok elhelyezésére, ezáltal növelve a rendelkezésre álló teret, így kényelmesebbé téve az otthont.

Emellett a belsőépítész szakértelme a tér atmoszférájának megteremtésében is megmutatkozik. A megfelelő világítás kiválasztása, a színek és textúrák harmonizálása, valamint az építészeti elemek hangsúlyozása mind hozzájárulnak a lakás hangulatának és kényelmének javításához.

A belsőépítészet nehézségei

Belsőépítész lakberendezőA lakás megtervezése és berendezése során gyakran felmerülnek olyan technikai kérdések, amelyekre egy belsőépítésznek választ kell találnia, így például arra, hogy hogyan lehet megoldani egy oszlop vagy egyéb épületszerkezet diszkrét elrejtését, illetve hogyan lehet új funkciókat bevezetni egy már meglévő térbe úgy, hogy az ne rontsa az épület eredeti jellegét. Ebben a helyzetben egy olyan lakberendező, aki egyben belsőépítész is, különösen hasznos lehet, mivel rendelkezik az építészeti tervezéshez szükséges tudással és tapasztalattal is.

A végső érv a belsőépítészek mellett

A legfontosabb azonban az lehet, hogy a belsőépítész által tervezett lakás hosszú távon is megőrzi az értékét és vonzerejét, azaz a későbbiekben magasabb áron értékesíthető. A jó tervezés és a minőségi anyagok használata nem csak a lakás esztétikai értékét növeli, hanem a funkcionalitását és a kényelmét is javítja, ezáltal értéknövekedést is eredményezhet.

Amennyiben szeretné egy olyan budapesti lakberendezővel felújítani az otthonát, aki egyben belsőépítész is, válasszon bennünket! Tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art