Flatart Icon 03 B

Megrendelőnk, a fiatal egyetemista lány minimál stílusú otthonra vágyott, de a színek szerelmeseként nem ragadt meg a bézs-barna már szokványosnak mondható világánál.

Kedvenc színei közül a türkizkéket és a lilát választottuk, és a hatás nem maradt el. Lendületes, fiatalos, ugyanakkor a hűvösebb árnyalatok ellenére is barátságos otthont álmodtunk számára. Gyakori, hogy az új építésű társasházi lakásokat az adottságok figyelembevételével, és a pozitívumok hangsúlyozásával kell személyre szabni. Adódhatnak nehézségek is, ebben az esetben például a már kiépített mennyezetfűtési rendszer nem könnyítette meg a világítás megtervezését. A szebbnél-szebb lámpák mégis elegendő fénnyel vonják be a szobákat, hiszen minden egyes darabot gondosan válogattunk meg.

A karakteresebb színek mozgalmasabbá teszik a teret, és azokat a helyiségeket is élőbbé varázsolják, amelyek a közfelfogás szerint kevésbé fontosak. Így kapott pl. izgalmas, vakolat jellegű festést a közlekedő, amelynek színvilágát a nappali ékességét jelentő tapétához igazítottuk.

A bútorok többsége asztalos munkával készült, így az egységes anyaghasználat is megvalósulhatott.

A nappali-konyha-étkező hármasa a minimál stílushoz illő arculatot kapott, a reggeliző pult kialakításával pedig jelentősen kibővítettük a korábbi, apró teakonyhát.

A találó függönyválasztás lágyítja a minimál stílus szögletes vonalvezetését, az alkalmazott kiegészítők pedig tovább fűszerezik a türkizkék birodalom frissítő hangulatát.

A lakást bemutató cikk a Blikk Nők Otthon & Kert magazinban jelent meg 2011. augusztusában.

Türkizkék minimál otthon képgaléria

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art