Flatart Icon 03 Pp

Azzal kezdeném, hogy ez nem is stílus, hanem életérzés! A letisztult, tiszta harmóniát hozhatjuk el otthonunkba amennyiben ezt az irányzatot követjük. Mielőtt belekezdenénk otthonunk átalakításába dobjunk ki minden felesleges kacatot! Ez a stílus nem tűri meg az apró, mindenhová kirakott csecsebecséket! Viszont az eredmény magáért beszél, egyszerű szellős, átlátható nagyon harmonikus tereket kapunk.

A dán és a japán felfogás is törekszik az egyszerűségre, e két nemzet lakói nem zsúfolják tele a lakást mindenféle kacattal, a természetes anyagok hívei. Előszeretettel használják a világos vagy sötét fa- illetve rattan bútorokat, a kő, kerámia, fém dísztárgyak mellett megjelenhet a makramé és a természetes textilek.

Egy-egy jól megválasztott, gyönyörű növényt elhelyezve a szobában, kiemelhetjük a Japandi lakberendezési stílus nemesen egyszerű bútorainak szépségét. semmiképpen se használjunk harsány színeket, itt minden visszafogott, a skandináv meghitt elegancia keveredik a japán funkcionalitással.

A pasztellszínek megadják az otthon melegségét, (ez a skandináv stílusra jellemző színek használatával érhető el: rózsaszín, kék, zöld, szürke) azonban lehetőségünk van a monokróm színek becsempészésével kicsit karakánabb, izgalmasabb teret létrehozni, erre a japán design ad lehetőséget (bátran használjunk feketét, bézst, barnát).

Tradicionális vagy geometrikus mintázatú textilekkel, párnákkal egyéb kiegészítőkkel tudjuk fűszerezni az alapvetően neutrális hatású Japandi enteriőrt. Ezekben az otthonokban a kézműves termékek nagy szerepet kapnak, ám nem szabad elfelejteni, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség! Bőven elég 1-2 szép dísztárgy, mely így a figyelem középpontjába tud kerülni.

Használjunk változatos fényeket! A gyertyákat mindkét stílus, a japán és a skandináv is előszeretettel használja. A Japandi lakberendezési stílus megengedi, hogy akár egy szép vonalú bambusz lámpát vagy akár egy design fém lámpát rakjunk fel.
Bármit is választunk törekedjünk a nemes egyszerűségre!

Japandi Lakberendezési Stílus 8 Japandi Lakberendezési Stílus 7 Japandi Lakberendezési Stílus 6 Japandi Lakberendezési Stílus 5 Japandi Lakberendezési Stílus 4 Japandi Lakberendezési Stílus 3 Japandi Lakberendezési Stílus 2

Sikeres üzenetküldés!
Köszönjük! Hamarosan jelentkezünk.
Bemutatkozunk, Flat Art