Vörös és fekete

Vörös és fekete

Öröm a lakberendező számára, ha visszatérő ügyfélnek tervezhet, hiszen ez egyértelműen mutatja, sikerült ráhangolódnia a megbízó belső világára. A lakás tulajdonosa egy rendkívül stílusos hölgy, aki határozott elképzelésekkel és igényekkel keresete meg immár nem első alkalommal stúdiónkat.

A lakberendezési trendek alakulása és megbízónk ízlésvilágának változása miatt újszerű volt a mostani feladat. Egészen más színkörben és stílusban gondolkodhattunk ugyanis, mint korábban.

Nem volt kérdés, hogy a fekete, a fehér és a piros harmóniáját kell megteremtenünk ebben az érdekes adottságú kis lakásban. Ez az új színvilág remekül tükrözi a tulajdonos hölgy temperamentumát és finoman jelzi azt is, hogy újabb életszakaszhoz érkezett. Erőteljes színeknél nagyon fontos a tudatos tervezés, éppen ezért – és magától értetődően – nagyon ügyeltünk az arányokra és ízléssel adagoltuk a kontrasztos megoldásokat is.

A lakásba lépve már az előszoba is jelzi, külön világba jutottunk. A karakteres inda mintás tapéta és a hangulatos világítás a szűk tér ellenére nagyon hatásossá teszi az enteriőrt. Jobbra az izgalmas, de mégsem bántóan élénkpiros konyha vonzza a tekintetet. A minimál stílusú burkolatok kellemes kontrasztot adnak, így nem érezzük soknak a színválasztást. A praktikus bútorkiosztásnak köszönhetően hatalmas tároló kapacitást nyertünk, és még a reggeliző pultot sem kellett mellőznünk a jól felszerelt, kellemes méretű konyhából.

A fürdőszoba nem túl nagy, ezért kád helyett kezdettől fogva épített zuhanyozóban gondolkodtunk. A falfülkés megoldás miatt nincsenek tárolási gondok, ugyanakkor az izgalmas burkolat még hangsúlyosabbá is teszi az egyes felületeket. A tervezésnél itt sem fogtuk vissza magunkat, bátran kombináltuk a három alapszínt, valamint a sima és a mintás lapokat.

A lakószobák elrendezése igencsak klasszikusnak mondható – két szoba között található a hall – de az új elgondolásnak köszönhetően mégis nagyon egyedi és merész. A hallban kapott helyet ugyanis a gardrób, amely hatalmas tükör felületeivel nagyszerűen tágítja a teret. Igazi butik hangulat honol itt, így egyáltalán nem érezzük, hogy hagyományos gardróbban járunk. Nőies és nagyvilági, ugyanakkor rendkívül praktikus. Mivel ez a helyiség korábban kimondottan sötét volt, így kiemelt hangsúlyt helyeztünk a világításra is.

A hallból nyílik és vele szerves egységet alkot a tolóajtóval szeparált háló. A kényelmes ágy fölé látványos gipszkartonos megoldást terveztünk könyvespolc funkcióval. Mivel hölgyek esetében szekrényből sohasem lehet elég, így természetesen a hálóba is került egy tolóajtós változat, amely elrejti a TV-t is.

A nappali a lakás fénypontja, ugyanakkor étkező, dolgozó és vendégszoba is egyben. Ilyen kis alapterületen ennyi funkciót nehéz jól elhelyezni, ezért fontos, hogy vizuális elemekkel is segítsük az eligazodást a térben. A belsőépítészeti kellékek – látványfalak, izgalmas falmatrica, álmennyezeti doboz – és a körültekintő bútorválasztásnak köszönhetően minden a kényelemről és a design-ról szól. A sötét mintás tapéta remekül mutat a kontrasztos környezetben, ahogy a textilek is élnek a vagány enteriőrben.

A hölgy barátai ugyan először kétkedve fogadták a fekete fal és a merész színösszeállítás gondolatát, de a lakásba lépve elszállt minden ellenérzésük. Mivel minden részlet egyénre szabott és magától értetődő, így sok kérdés már nem merülhet fel a külső szemlélőben. Elmondhatjuk, hogy összességében sikerült olyan otthont teremtenünk megbízónk számára, amelyben hosszú távon is jól fogja érezni magát. Talán ennél nincs is fontosabb.

További referenciáink

Szabó Otília: 06/20 – 480-5312
Szentesi Nóra: 06/20 – 480-3817
Rétmezei Andrea: 06/20 – 480-5566
E-mail: info@flatart.hu