Igényes, elegáns kis lakás

apro_ekszerdoboz_szep_lak_1

Egy kis lakásban sokszor szembesülnek a tulajdonosok azzal a problémával, hogy a konyha és a konyha köré csoportosuló funkciók elhelyezését nem igazán tudják megoldani. Megbízónk hasonló problémával keresett meg minket.

Szeretett volna olyan konyhát, ahol elegendő hely van a konyhai kellékek tárolására, kényelmesen tud főzőcskézni és lehetőség szerint kényelmesen le tud ülni 2-4 fő.

Megrendelőnk egyik legnagyobb problémája abból fakadt, hogy a konyhán lévő ablak a ház kialakítása miatt gyakorlatilag semmilyen természetes fényforrást nem jelentett, így az eredeti helyiség meglehetősen sötét volt.

A tervezés során éppen ezért különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy ezt az érzetet enyhítsük. Az eredeti funkciójára alkalmatlan ablakot azzal, hogy egy meleg színeket árasztó festmény került rá gyakorlatilag megszüntettük, a megfelelő megvilágítást pedig a plafonon és a konyhabútorokban elhelyezett spotokkal biztosítottuk. Mivel megbízónk ízlésvilágához a sötét konyhabútor állt legközelebb, ezért különösen fontos volt a világítás alapos megtervezése.

Mivel a konyha gyakorlatilag átmenet nélkül kapcsolódik a nappalihoz, ezért a konyhabútor nappali felé eső részét úgy terveztük meg, hogy az már a nappali részét alkossa. Az étkező funkcióját pedig félkör alakú asztallal oldottuk meg annak érdekében, hogy az egyébként is szűkös nappaliból minél kisebb helyet foglaljunk el.

Egy kis lakásban mindig cél, hogy lehetőség szerint növeljük a térérzetet. Ebben az esetben az előszoba, nappali, étkező, konyha összenyításával tettük ezt meg úgy, hogy a különböző funkciójú helyiségek mégis jól elkülönülnek egymástól. Az egységet hivatott hangsúlyozni a plafonon elhelyezett és egyben a világítás nagy részét is magában foglaló álmenyezet.

További referenciáink

Szabó Otília: 06/20 – 480-5312
Szentesi Nóra: 06/20 – 480-3817
Rétmezei Andrea: 06/20 – 480-5566
E-mail: info@flatart.hu