Látványtervek

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Szabó Oti

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Manapság nagyon sokan fektetik ingatlanba megtakarításaikat, vagy öröklés esetén inkább megtartják és felújítják az ingatlanokat, és rövid- vagy hosszútávú kiadásban gondolkodnak.

A lakások viszont bizonyítottan sokkal magasabb áron, és rövidebb idő alatt kiadhatók, ha szépek, igényesek, „dizájnosak”. Itt jövünk mi a képbe.

A képeken látható 33 nm-es lakás tulajdonosa is ilyen jellegű kéréssel fordult hozzánk.

A lakás Budapest egyik közkedvelt kerületében található, jó közlekedéssel, így ideálisnak mondható kiadás szempontjából. Az eredeti állapota nem tette volna lehetővé a kiadást, bár nem volt romos, inkább csak régi, elavult. Az elrendezése sem illeszkedett a mai igényekhez, így minden szempontból ráfért a korszerűsítés, az átalakítás, és az új design.

„Ki lehet ebből hozni valamit? – kérdezik sokszor az ügyfeleink. Én mindig azt válaszolom, hogy reális kereteken belül mindenképp. A „legleppukkantabb” lakást is széppé és tisztává lehet varázsolni, a legrosszabb térkihasználáson is lehet javítani. Varázsolni sajnos mi sem tudunk, így nem lesz kétszer akkora a tér, vagy nem lesz hirtelen családi ház, ha addig társasházi lakás volt, de néha aprónak tűnő változtatásokkal is csodát lehet tenni.

Ha megnézzük az eredeti alaprajzi elrendezést, akkor látjuk, hogy gyakorlatilag nincsen konyha a lakásban, mindössze egy szekrény méretű „főzőfülke” látja el a funkciót. További hátrány, hogy a hálószoba méretei mindössze egy egyszemélyes ágy elhelyezését tennék lehetővé.

A lakás tervezésekor tehát az alaprajzból adódó hibák korrigálása, és egy modern, egyszerű, „kiadható” stílus kialakítása volt a feladatunk.
Kézenfekvő volt, hogy a konyhát betegyük a nappali térbe, hiszen ez nem csak divatos, de praktikus megoldás is. A szoba mérete lehetővé tette, hogy egy térben elférjen a konyha, az étkező, és a nappali. Mindenből csak kicsi, de kompakt, jól használható funkció kerekedett.

Sőt, ha figyelmesen összehasonlítják az alaprajzokat, akkor láthatják, hogy egy polcmélységnyi sávot még le is csíptünk a szobából annak érdekében, hogy a hálóban elférjen a franciaágy. Ugyan a két helyiség így nincsen fallal elválasztva, ám a függönyös megoldás sok szempontból itt jobb megoldásnak bizonyult. Egyedi, jól néz ki, ugyanakkor nem tagolja feleslegesen tovább a teret, ám szükség esetén megadja a tér intimitását.

A leglátványosabb változást egy ilyen régi lakás esetén mindig a fürdőszoba átalakítása adja. A régi, retró szanitereknek és csempéknek megvan a maga bája, de ha igazán kényelme, világos és tiszta fürdőt szeretnénk, akkor nincs mese, meg kell szabadulni tőlük. Kicseréltük a kádat zuhanyzóra, mert így kedvezőbb lett a tér, jobban elfér a wc, és nem utolsó sorban kiadhatóbb a lakás.

Összességében a kiadó lakások esetében nem a bútorok bonyolultsága vagy ára, hanem az ötletes és praktikus egyszerűség az, ami fontos, és kifizetődő. Nem kellett 24 óra, hogy igent mondjon rá az első jelentkező J.

A látványos átalakulást jól szemléltetik „ilyen volt – ilyen lett” fotóink.

Ha Ön is befektetési céllal vásárolt ingatlant, és kiadásban gondolkodik, ne bízza a szerencsére! Forduljon hozzánk, hogy segíthessünk!

Árajánlatkérés

További referenciáink

Amerikai stílusú gyorsétkezde

Szabó Oti

Amerikai stílusú gyorsétkezde

Éttermek, közösségi terek tervezésénél egészen más szempontokat kell figyelembe venni, mint lakások esetében. Egy étterem – főleg, ha ott kevesebb időt tölt el az ember – fontos, hogy karakteres, jól megjegyezhető, igazán dizájnos legyen. A színekkel, mintákkal, formákkal bátrabban bánhatunk, és nem a hosszú távú kényelem a szempont, hanem a praktikum, a jó helykihasználás, az átláthatóság.

Ha pedig a feladat a tervezés során amerikai stílusú gyorsétterem kialakítása, akkor a fantázia  bátran elmehet extrém irányba is.

Emellett természetesen ügyelni kell az ergonómiára, konyhatechnológiára, a szigorú szabályok betartására, ami a vendéglátó helyeket érinti. Figyelembe kell venni marketing szempontokat éppúgy, mint design-szempontokat.

Ennél az étteremnél a legnagyobb nehézséget a kis tér jelentette, hiszen a kiszolgáló pultnál rengeteg eszközre szükség van, de kis átalakítással mindennek találtunk helyet.

A marketing persze sok mindent felülír, a beruházás indítása előtti piackutatás olyan eredményt hozott, hogy végül nem ebben a stílusban folytattuk a tervezést.

További referenciáink

Visszafogott elegancia

Szabó Oti

Visszafogott elegancia

Van úgy, hogy az ember nem tudja pontosan eldönteni, hogy klasszikus berendezést szeretne, vagy modern környezetben érezné jobban magát. És van úgy, hogy nincs is szükség rá, hogy letegyük a voksunkat valamelyik irány mellett. Ötvözhetjük a két stílust anélkül, hogy hibákat követnénk el. Bátran lehet valami egyszerre elegánsan klasszikus, de modern vonalvezetésű.

Ebben a társasházi lakásban a klasszikus értékrend, és klasszikusnak mondható megoldások találkoznak modern formavilággal, modern megjelenéssel, nyugalmat és eleganciát sugározva, kényelmes és otthonos bútorokkal. A színvilág visszafogott, de ezzel együtt változatos, hiszen a barna sok-sok árnyalata szerepel, dinamikát adva a térnek, a falaknak. A gipszkartonból készült megoldások praktikusak, és látványosak, és lehetőséget biztosítanak a sokrétű világítás tervezésének. A lakás kivitelezése folyamatban van, amint elkészül, fotókkal is jelentkezünk.

További referenciáink

Fiatalos lakás panelben

Szabó Oti

Fiatalos lakás panelben

Fiatalos lakás panelben

Mindig öröm visszatérő ügyfeleknek tervezni. Ez a vagány lakás olyan fiatalembernek készült, akivel már találkoztunk szülei családi házának berendezésekor.

Az általa választott panellakás méretei ideálisnak mondhatók a fiatalember, vagy akár a jövőbeli családja számára, a tervezéskor pedig a lazaságon, a stílusos megjelenésen volt a hangsúly.

Természetesen egy dizájnos, lendületes, vagy akár formabontó lakás esetében is fontos az ergonómia, a funkciók átgondolása, a használhatóság, így figyelembe kellett vennünk a tervezés során a fiatalember életmódját, hobbiját. Sokat dolgozik majd otthon, és sok esetben a vendégfogadás is összefüggésben van a munkájával, így a nappaliban alakítottunk ki számára dolgozót, “home-office” jelleggel. A konyha egyelőre nem kapott nagy hangsúlyt, így oda csak a legszükségesebb elemek kerültek be, az étkezőt pedig bárpultos megoldással helyettesítettük, így ez a funkció szervesen kapcsolódik a nappalihoz.

A látványtervek a kommunikáció eszközei ügyfél és tervező között, a kivitelezéshez szükséges az így kialakuló tér méretezése, konszignálása is.

További referenciáink

Klasszikus elegancia

Szabó Oti

Klasszikus elegancia

Lakberendezőként igazi kihívás egy igényes klasszikus otthont megálmodni. A stílusjegyek keveredése természetesen itt is jellemző, hiszen a glamour, a modern és a klasszikus egyaránt jelen van az enteriőrökben.

A vidéki családi ház tulajdonosai egyedi belsőépítész megoldásokat szerettek volna látni otthonukban, olyan igényességgel, ami ritkaság napjainkban. Nem ragaszkodtak antik bútorokhoz, így kiváló minőségű styl bútorokkal számoltunk a tervezés során. A nappali mérete szükségessé tette egy térelválasztó elem betervezését, ami tökéletesen illeszkedik a mennyezeti dobozokhoz, és szellőssége ellenére betölti funkcióját. A nagyméretű étkező asztal így a konyha közelségébe került, a TV nézés, beszélgetés színtere pedig a térelválasztó másik oldalán kapott helyet. Az igényes falburkolat a nappaliban és a cső jellegű közlekedőben egyaránt megjelenik, csak a színek változnak. Külön kérés és feladat volt a közlekedő tagolása, ami gipszkarton dobozokkal, világítással igazán egyedi lett. A hálószobát a megrendelők kérésére „kuckósra” terveztük, de az elegancia itt is alapkövetelmény volt. A finom és igényes tapéták minden helyiséget különlegessé varázsolnak.

További referenciáink

Szabó Otília: 06/20 – 480-5312
Szentesi Nóra: 06/20 – 480-3817
Rétmezei Andrea: 06/20 – 480-5566
E-mail: info@flatart.hu