Látványtervek

Belvárosi elegancia

Szabó Oti

Belvárosi elegancia

A város szívében lakni sokak vágya, hiszen egy belvárosi séta bármikor megejthető és egyébként is minden karnyújtásnyira van. A régi polgári világot idéző házak varázsa izgalmasan keveredik a modern kor igényeivel, ahogyan ebben az elegáns családi otthonban is.

Megbízóink kellemes külső kerületi lakásukat hagyták hátra és munkájuk közelsége miatt költöztek a Váci utca környékére.  Az ingatlan eredetileg iroda volt, így teljes átalakításon ment át, hogy a család életvitelének megfeleljen.  Ez azt jelentette, hogy gyakorlatilag csak a határoló falak maradtak, az alaprajz kialakítása és a teljes belsőépítészeti koncepció megvalósítása irodánk feladata lett. Természetesen itt is voltak olyan adottságok, amelyek befolyásolták a lehetőségeket. A nappali impozáns üveg felülete remek fényviszonyokat teremtett a konyha-étkező társalgó térben, ugyanakkor a szellőztetés, árnyékolás egyedi feladatok elé állított bennünket. A konyha minden tárolási és funkcionális igényt kielégít, minimál, letisztult vonalaival remekül illeszkedik a nagypolgári jegyeket is hordozó enteriőrbe.

A lakás további helyiségei az előtérből és a hosszú közlekedő folyosóról nyílnak. Itt kaptak helyet a gyerekszobák, a háló és két fürdőszoba. Közvetlen a lakás bejárata mellett nyílik egy kis iroda, így praktikus módon az érkező ügyfeleket nem kell végigvezetni a lakáson.

A szülői háló, gardrób és fürdő szerves egységet alkot, kényelmessé téve a mindennapokat. A színvilág tekintetében a barna, a bézs és a szürke árnyalatai uralkodnak a lakásban, a gyerekszobákban természetesen kiegészülve némi rózsaszínnel.

Árajánlatkérés

További referenciáink

Kockaház stílusosan

Szabó Oti

Kockaház stílusosan

A hatvanas évek sátortetős házait nem kell bemutatnunk, hiszen máig visszaköszönnek országszerte falvakban és kertvárosokban egyaránt. Mivel élhető alapterülettel rendelkeznek, így érdemes ezeket felújítani, a mai kor igényeinek megfelelővé tenni.

Megbízónk vidéken él, de gyakran megfordul családjával együtt Budapesten. Kényelmes, vendégek fogadására alkalmas második otthon volt az elképzelése, amely egységes stílusban, minden kényelmi funkcióval felszerelve várja lakóit. Örömmel vállaltuk a tervezést, hiszen egy régi házat újra életre kelteni mindig izgalmas feladat.

A modern beépített veranda ötlete megbízónk elképzelése volt, amihez csak gratulálni tudunk. Innen lépünk a vendég hívogató, elektromos kandallóval felszerelt nappaliba, amely egyben az előtér és gardrób funkciót is ellátja. Az innen nyíló háló stílusos és elegáns, a konyha pedig akár egy nagyobb háztartás viteléhez is alkalmas. A fürdőben kapott helyet a kazán és a mosógép is, így hosszabb tartózkodásra is alkalmas az ingatlan. A szürke színvilág uralkodó minden helyiségben, és egy kicsit loft stílussal ruházza fel az egyes enteriőröket.

További referenciáink

Loft és country egy modern otthonban

Szabó Oti

Loft és country egy modern otthonban

Stílusokat keverni mindig izgalmas, ugyanakkor biztos ízlést igénylő feladat. Beton hatású falakkal és burkolatokkal, a fa felületek melegséget adó hangulatával és vintage elemekkel hódít ez a minden részletében igényes családi otthon.

Megrendelőink a stílus és színvilág tekintetében határozott  elképzelésekkel, de a tervezői fantáziát maximálisan szabadjára  engedő hozzáállással keresték fel irodánkat. Remek munkakapcsolat alakult ki, amit a végeredmény is híven tükröz. A szürke uralkodó szín a lakásban, mégsem érezzük hidegnek a gyönyörű tömör fa parketta és a visszatérő fehér felületek mellett. A tágas és impozáns belmagasságú előtérből a nappali-étkező-konyha térkapcsolat  tárul fel, amely egyszerre markáns és otthonos, a következetesen használt stílus elemeknek köszönhetően. A konyha, a hozzá kapcsolódó terasszal igazi prémium kategória. A földszinti vendégrész ugyanolyan igényes mint a ház többi része. A háló fali panel dekorációja vagy a fürdő beton hatású burkolata is gondos kiválasztás eredménye.

Az emelet a privát szféra helyszíne, ahol a család minden tagjának praktikus és stílusos élettere lehet. A hálóhoz és a gyerekszobákhoz kapcsolt fürdők minden kényelemmel és funkcióval felszereltek.

Árajánlatkérés

További referenciáink

Nyaraló vagy otthon?

Szabó Oti

Nyaraló vagy otthon? - avagy régi köntösből új kosztüm

Nyaraló vagy otthon? Szerintünk egy vízparti ház egyszerre lehet mindkettő, főleg, ha egy város közelében helyezkedik el. A 80-as években épült tipikus nyaralóra rá sem ismerhetünk köszönhetően az alaposan átgondolt felújításnak.

Igényes megrendelőnk munkahelyéhez és a vízparthoz is közel lévő  modern, hangulatos, egyben praktikus otthonra vágyott. Már a nyílászárok és a lépcső cseréjével óriási változást idéztünk elő a házban, de természetesen ez csak a kezdet volt. A fényes, modern frontú konyha és az itt helyet kapott elegáns étkező a kert kapcsolattal, szinte beengedi a Duna auráját a lakásba. Innen és a nappaliból is kiléphetünk a teraszra, ahonnan csak egy pár lépés a szépen rendben tartott kert és a folyó. A nappaliban található kandalló a téli estéket szépíti meg, melynek natúr kőburkolata és az egyszerű formája is a természetességet hivatott hangsúlyozni. A mindenhol lecserélt burkolatok az álmennyezetek és a rejtett világítás együttesen szabtak új ruhát a ház belsejének. Vidám őszi színeket (bézs, narancs, barna) használtunk, hogy fokozzuk az otthon meleg hangulatát. Erre remek példa az emeleti fürdőszoba virágos csempéje. A virágmintás fotel, illetve a földszinti zuhanyzó indamotívumú dekor csempéi is azt hangsúlyozzák, hogy ez egy női otthon, mely illeszkedik megrendelőnk kívánságához! Öröm volt egy „régi köntösben” lévő házból modern, új kosztümbe bújtatott otthont varázsolni.

További referenciáink

Vendégház stílusosan

Szabó Oti

Vendégház stílusosan

Kis alapterületen nagyot alkotni, mindig nehéz feladat. Vidéki városaink közül Eger az egyik legnépszerűbb turista célpont, így nem lepődtünk meg, amikor megbízóink egy itteni vendégház, pontosabban vendég lakás berendezésével  kerestek meg bennünket.

Mivel a konyha, az étkező, a nappali, sőt a háló funkció is egy térbe került, ezért minden berendezési tárgy helyét az ergonomiai szabályok maximális figyelembevételével pontosan meg kellett tervezni. A háló kialakítása és leválasztása a nappalitól nem volt egyszerű feladat. Végül egy IKEA térelválasztó elem oldotta meg a kérdést. Természetesen a költség hatékonyság szempontjait is figyelembe kellett vennünk a tervezésnél.

A fürdőszoba apró mintás csempéje kedves és légies hatást kelt. A kényelemről mosógép is gondoskodik. A konyha marokkói mintás falburkolata egy kis különlegességet visz az összhatásba, amelyet alapvetően a meleg színvilág jellemez.

További referenciáink

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Szabó Oti

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Manapság nagyon sokan fektetik ingatlanba megtakarításaikat, vagy öröklés esetén inkább megtartják és felújítják az ingatlanokat, és rövid- vagy hosszútávú kiadásban gondolkodnak.

A lakások viszont bizonyítottan sokkal magasabb áron, és rövidebb idő alatt kiadhatók, ha szépek, igényesek, „dizájnosak”. Itt jövünk mi a képbe.

A képeken látható 33 nm-es lakás tulajdonosa is ilyen jellegű kéréssel fordult hozzánk.

A lakás Budapest egyik közkedvelt kerületében található, jó közlekedéssel, így ideálisnak mondható kiadás szempontjából. Az eredeti állapota nem tette volna lehetővé a kiadást, bár nem volt romos, inkább csak régi, elavult. Az elrendezése sem illeszkedett a mai igényekhez, így minden szempontból ráfért a korszerűsítés, az átalakítás, és az új design.

„Ki lehet ebből hozni valamit? – kérdezik sokszor az ügyfeleink. Én mindig azt válaszolom, hogy reális kereteken belül mindenképp. A „legleppukkantabb” lakást is széppé és tisztává lehet varázsolni, a legrosszabb térkihasználáson is lehet javítani. Varázsolni sajnos mi sem tudunk, így nem lesz kétszer akkora a tér, vagy nem lesz hirtelen családi ház, ha addig társasházi lakás volt, de néha aprónak tűnő változtatásokkal is csodát lehet tenni.

Ha megnézzük az eredeti alaprajzi elrendezést, akkor látjuk, hogy gyakorlatilag nincsen konyha a lakásban, mindössze egy szekrény méretű „főzőfülke” látja el a funkciót. További hátrány, hogy a hálószoba méretei mindössze egy egyszemélyes ágy elhelyezését tennék lehetővé.

A lakás tervezésekor tehát az alaprajzból adódó hibák korrigálása, és egy modern, egyszerű, „kiadható” stílus kialakítása volt a feladatunk.
Kézenfekvő volt, hogy a konyhát betegyük a nappali térbe, hiszen ez nem csak divatos, de praktikus megoldás is. A szoba mérete lehetővé tette, hogy egy térben elférjen a konyha, az étkező, és a nappali. Mindenből csak kicsi, de kompakt, jól használható funkció kerekedett.

Sőt, ha figyelmesen összehasonlítják az alaprajzokat, akkor láthatják, hogy egy polcmélységnyi sávot még le is csíptünk a szobából annak érdekében, hogy a hálóban elférjen a franciaágy. Ugyan a két helyiség így nincsen fallal elválasztva, ám a függönyös megoldás sok szempontból itt jobb megoldásnak bizonyult. Egyedi, jól néz ki, ugyanakkor nem tagolja feleslegesen tovább a teret, ám szükség esetén megadja a tér intimitását.

A leglátványosabb változást egy ilyen régi lakás esetén mindig a fürdőszoba átalakítása adja. A régi, retró szanitereknek és csempéknek megvan a maga bája, de ha igazán kényelme, világos és tiszta fürdőt szeretnénk, akkor nincs mese, meg kell szabadulni tőlük. Kicseréltük a kádat zuhanyzóra, mert így kedvezőbb lett a tér, jobban elfér a wc, és nem utolsó sorban kiadhatóbb a lakás.

Összességében a kiadó lakások esetében nem a bútorok bonyolultsága vagy ára, hanem az ötletes és praktikus egyszerűség az, ami fontos, és kifizetődő. Nem kellett 24 óra, hogy igent mondjon rá az első jelentkező J.

A látványos átalakulást jól szemléltetik „ilyen volt – ilyen lett” fotóink.

Ha Ön is befektetési céllal vásárolt ingatlant, és kiadásban gondolkodik, ne bízza a szerencsére! Forduljon hozzánk, hogy segíthessünk!

Árajánlatkérés

További referenciáink

Egy kamaszlány birodalma

Szabó Oti

Hatvan Kamaszszoba

További referenciáink

Amerikai stílusú gyorsétkezde

Szabó Oti

Amerikai stílusú gyorsétkezde

Éttermek, közösségi terek tervezésénél egészen más szempontokat kell figyelembe venni, mint lakások esetében. Egy étterem – főleg, ha ott kevesebb időt tölt el az ember – fontos, hogy karakteres, jól megjegyezhető, igazán dizájnos legyen. A színekkel, mintákkal, formákkal bátrabban bánhatunk, és nem a hosszú távú kényelem a szempont, hanem a praktikum, a jó helykihasználás, az átláthatóság.

Ha pedig a feladat a tervezés során amerikai stílusú gyorsétterem kialakítása, akkor a fantázia  bátran elmehet extrém irányba is.

Emellett természetesen ügyelni kell az ergonómiára, konyhatechnológiára, a szigorú szabályok betartására, ami a vendéglátó helyeket érinti. Figyelembe kell venni marketing szempontokat éppúgy, mint design-szempontokat.

Ennél az étteremnél a legnagyobb nehézséget a kis tér jelentette, hiszen a kiszolgáló pultnál rengeteg eszközre szükség van, de kis átalakítással mindennek találtunk helyet.

A marketing persze sok mindent felülír, a beruházás indítása előtti piackutatás olyan eredményt hozott, hogy végül nem ebben a stílusban folytattuk a tervezést.

További referenciáink

Visszafogott elegancia

Szabó Oti

Visszafogott elegancia

Van úgy, hogy az ember nem tudja pontosan eldönteni, hogy klasszikus berendezést szeretne, vagy modern környezetben érezné jobban magát. És van úgy, hogy nincs is szükség rá, hogy letegyük a voksunkat valamelyik irány mellett. Ötvözhetjük a két stílust anélkül, hogy hibákat követnénk el. Bátran lehet valami egyszerre elegánsan klasszikus, de modern vonalvezetésű.

Ebben a társasházi lakásban a klasszikus értékrend, és klasszikusnak mondható megoldások találkoznak modern formavilággal, modern megjelenéssel, nyugalmat és eleganciát sugározva, kényelmes és otthonos bútorokkal. A színvilág visszafogott, de ezzel együtt változatos, hiszen a barna sok-sok árnyalata szerepel, dinamikát adva a térnek, a falaknak. A gipszkartonból készült megoldások praktikusak, és látványosak, és lehetőséget biztosítanak a sokrétű világítás tervezésének. A lakás kivitelezése folyamatban van, amint elkészül, fotókkal is jelentkezünk.

További referenciáink

Fiatalos lakás panelben

Szabó Oti

Fiatalos lakás panelben

Fiatalos lakás panelben

Mindig öröm visszatérő ügyfeleknek tervezni. Ez a vagány lakás olyan fiatalembernek készült, akivel már találkoztunk szülei családi házának berendezésekor.

Az általa választott panellakás méretei ideálisnak mondhatók a fiatalember, vagy akár a jövőbeli családja számára, a tervezéskor pedig a lazaságon, a stílusos megjelenésen volt a hangsúly.

Természetesen egy dizájnos, lendületes, vagy akár formabontó lakás esetében is fontos az ergonómia, a funkciók átgondolása, a használhatóság, így figyelembe kellett vennünk a tervezés során a fiatalember életmódját, hobbiját. Sokat dolgozik majd otthon, és sok esetben a vendégfogadás is összefüggésben van a munkájával, így a nappaliban alakítottunk ki számára dolgozót, “home-office” jelleggel. A konyha egyelőre nem kapott nagy hangsúlyt, így oda csak a legszükségesebb elemek kerültek be, az étkezőt pedig bárpultos megoldással helyettesítettük, így ez a funkció szervesen kapcsolódik a nappalihoz.

A látványtervek a kommunikáció eszközei ügyfél és tervező között, a kivitelezéshez szükséges az így kialakuló tér méretezése, konszignálása is.

További referenciáink

1 2
Szabó Otília: 06/20 – 480-5312
Szentesi Nóra: 06/20 – 480-3817
Rétmezei Andrea: 06/20 – 480-5566
E-mail: info@flatart.hu