Lakásfotók

Public helyett privat – Igényes megoldások kis alapterületen

admin

Public helyett privat

Megrendelőnk, egy fiatal hölgy azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy szeretne igazán minőségi, igényes, kiadható lakást varázsolni újonnan vásárolt ingatlanából. A viszonylag szokványos elrendezésű, nagy belmagasságú polgári lakás végül saját otthona lett. Nem csodálkozunk, hiszen minden adott benne a kényelmes és a luxus érzetét sem mellőző élethez.

Már az előszobában egyértelművé válik, hogy ízléses és praktikus otthonba érkeztünk. A tároló funkció mellett van kényelmesen leülhetünk a cipő húzáshoz is.

A nappali-konyha-étkező funkció egy helyiségbe került. A nagy belmagasságnak és a gondos tervezésnek köszönhetően mégis levegős maradt a tér. A szürke több árnyalata, a fa natúr színe, a téglafal nyers egyszerűsége még jobban életre kelt egy speciális, mély, zöldeskék szín használatától, amely az egész lakáson végig vonul. A fürdőben ezt az összhatást tovább fokozza az igényes nagy méretű márvány mintázatú lapokból álló burkolat.

A hálófülke ugyan pici, de nagyon hívogató. Minden négyzetcentiméter ki van találva, így nem érzi zsúfoltnak, aki itt hajtja álomra a fejét.

További referenciáink

Belvárosi elegancia

Szabó Oti

Belvárosi elegancia

A város szívében lakni sokak vágya, hiszen egy belvárosi séta bármikor megejthető és egyébként is minden karnyújtásnyira van. A régi polgári világot idéző házak varázsa izgalmasan keveredik a modern kor igényeivel, ahogyan ebben az elegáns családi otthonban is.

Megbízóink kellemes külső kerületi lakásukat hagyták hátra és munkájuk közelsége miatt költöztek a Váci utca környékére.  Az ingatlan eredetileg iroda volt, így teljes átalakításon ment át, hogy a család életvitelének megfeleljen.  Ez azt jelentette, hogy gyakorlatilag csak a határoló falak maradtak, az alaprajz kialakítása és a teljes belsőépítészeti koncepció megvalósítása irodánk feladata lett. Természetesen itt is voltak olyan adottságok, amelyek befolyásolták a lehetőségeket. A nappali impozáns üveg felülete remek fényviszonyokat teremtett a konyha-étkező társalgó térben, ugyanakkor a szellőztetés, árnyékolás egyedi feladatok elé állított bennünket. A konyha minden tárolási és funkcionális igényt kielégít, minimál, letisztult vonalaival remekül illeszkedik a nagypolgári jegyeket is hordozó enteriőrbe.

A lakás további helyiségei az előtérből és a hosszú közlekedő folyosóról nyílnak. Itt kaptak helyet a gyerekszobák, a háló és két fürdőszoba. Közvetlen a lakás bejárata mellett nyílik egy kis iroda, így praktikus módon az érkező ügyfeleket nem kell végigvezetni a lakáson.

A szülői háló, gardrób és fürdő szerves egységet alkot, kényelmessé téve a mindennapokat. A színvilág tekintetében a barna, a bézs és a szürke árnyalatai uralkodnak a lakásban, a gyerekszobákban természetesen kiegészülve némi rózsaszínnel.

Árajánlatkérés

További referenciáink

Kockaház stílusosan

Szabó Oti

Kockaház stílusosan

A hatvanas évek sátortetős házait nem kell bemutatnunk, hiszen máig visszaköszönnek országszerte falvakban és kertvárosokban egyaránt. Mivel élhető alapterülettel rendelkeznek, így érdemes ezeket felújítani, a mai kor igényeinek megfelelővé tenni.

Megbízónk vidéken él, de gyakran megfordul családjával együtt Budapesten. Kényelmes, vendégek fogadására alkalmas második otthon volt az elképzelése, amely egységes stílusban, minden kényelmi funkcióval felszerelve várja lakóit. Örömmel vállaltuk a tervezést, hiszen egy régi házat újra életre kelteni mindig izgalmas feladat.

A modern beépített veranda ötlete megbízónk elképzelése volt, amihez csak gratulálni tudunk. Innen lépünk a vendég hívogató, elektromos kandallóval felszerelt nappaliba, amely egyben az előtér és gardrób funkciót is ellátja. Az innen nyíló háló stílusos és elegáns, a konyha pedig akár egy nagyobb háztartás viteléhez is alkalmas. A fürdőben kapott helyet a kazán és a mosógép is, így hosszabb tartózkodásra is alkalmas az ingatlan. A szürke színvilág uralkodó minden helyiségben, és egy kicsit loft stílussal ruházza fel az egyes enteriőröket.

További referenciáink

Loft és country egy modern otthonban

Szabó Oti

Loft és country egy modern otthonban

Stílusokat keverni mindig izgalmas, ugyanakkor biztos ízlést igénylő feladat. Beton hatású falakkal és burkolatokkal, a fa felületek melegséget adó hangulatával és vintage elemekkel hódít ez a minden részletében igényes családi otthon.

Megrendelőink a stílus és színvilág tekintetében határozott  elképzelésekkel, de a tervezői fantáziát maximálisan szabadjára  engedő hozzáállással keresték fel irodánkat. Remek munkakapcsolat alakult ki, amit a végeredmény is híven tükröz. A szürke uralkodó szín a lakásban, mégsem érezzük hidegnek a gyönyörű tömör fa parketta és a visszatérő fehér felületek mellett. A tágas és impozáns belmagasságú előtérből a nappali-étkező-konyha térkapcsolat  tárul fel, amely egyszerre markáns és otthonos, a következetesen használt stílus elemeknek köszönhetően. A konyha, a hozzá kapcsolódó terasszal igazi prémium kategória. A földszinti vendégrész ugyanolyan igényes mint a ház többi része. A háló fali panel dekorációja vagy a fürdő beton hatású burkolata is gondos kiválasztás eredménye.

Az emelet a privát szféra helyszíne, ahol a család minden tagjának praktikus és stílusos élettere lehet. A hálóhoz és a gyerekszobákhoz kapcsolt fürdők minden kényelemmel és funkcióval felszereltek.

Árajánlatkérés

További referenciáink

Nyaraló vagy otthon?

Szabó Oti

Nyaraló vagy otthon? - avagy régi köntösből új kosztüm

Nyaraló vagy otthon? Szerintünk egy vízparti ház egyszerre lehet mindkettő, főleg, ha egy város közelében helyezkedik el. A 80-as években épült tipikus nyaralóra rá sem ismerhetünk köszönhetően az alaposan átgondolt felújításnak.

Igényes megrendelőnk munkahelyéhez és a vízparthoz is közel lévő  modern, hangulatos, egyben praktikus otthonra vágyott. Már a nyílászárok és a lépcső cseréjével óriási változást idéztünk elő a házban, de természetesen ez csak a kezdet volt. A fényes, modern frontú konyha és az itt helyet kapott elegáns étkező a kert kapcsolattal, szinte beengedi a Duna auráját a lakásba. Innen és a nappaliból is kiléphetünk a teraszra, ahonnan csak egy pár lépés a szépen rendben tartott kert és a folyó. A nappaliban található kandalló a téli estéket szépíti meg, melynek natúr kőburkolata és az egyszerű formája is a természetességet hivatott hangsúlyozni. A mindenhol lecserélt burkolatok az álmennyezetek és a rejtett világítás együttesen szabtak új ruhát a ház belsejének. Vidám őszi színeket (bézs, narancs, barna) használtunk, hogy fokozzuk az otthon meleg hangulatát. Erre remek példa az emeleti fürdőszoba virágos csempéje. A virágmintás fotel, illetve a földszinti zuhanyzó indamotívumú dekor csempéi is azt hangsúlyozzák, hogy ez egy női otthon, mely illeszkedik megrendelőnk kívánságához! Öröm volt egy „régi köntösben” lévő házból modern, új kosztümbe bújtatott otthont varázsolni.

További referenciáink

Vendégház stílusosan

Szabó Oti

Vendégház stílusosan

Kis alapterületen nagyot alkotni, mindig nehéz feladat. Vidéki városaink közül Eger az egyik legnépszerűbb turista célpont, így nem lepődtünk meg, amikor megbízóink egy itteni vendégház, pontosabban vendég lakás berendezésével  kerestek meg bennünket.

Mivel a konyha, az étkező, a nappali, sőt a háló funkció is egy térbe került, ezért minden berendezési tárgy helyét az ergonomiai szabályok maximális figyelembevételével pontosan meg kellett tervezni. A háló kialakítása és leválasztása a nappalitól nem volt egyszerű feladat. Végül egy IKEA térelválasztó elem oldotta meg a kérdést. Természetesen a költség hatékonyság szempontjait is figyelembe kellett vennünk a tervezésnél.

A fürdőszoba apró mintás csempéje kedves és légies hatást kelt. A kényelemről mosógép is gondoskodik. A konyha marokkói mintás falburkolata egy kis különlegességet visz az összhatásba, amelyet alapvetően a meleg színvilág jellemez.

További referenciáink

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Szabó Oti

A letisztult, modern egyszerűség a kiadó lakások „aduásza”

Manapság nagyon sokan fektetik ingatlanba megtakarításaikat, vagy öröklés esetén inkább megtartják és felújítják az ingatlanokat, és rövid- vagy hosszútávú kiadásban gondolkodnak.

A lakások viszont bizonyítottan sokkal magasabb áron, és rövidebb idő alatt kiadhatók, ha szépek, igényesek, „dizájnosak”. Itt jövünk mi a képbe.

A képeken látható 33 nm-es lakás tulajdonosa is ilyen jellegű kéréssel fordult hozzánk.

A lakás Budapest egyik közkedvelt kerületében található, jó közlekedéssel, így ideálisnak mondható kiadás szempontjából. Az eredeti állapota nem tette volna lehetővé a kiadást, bár nem volt romos, inkább csak régi, elavult. Az elrendezése sem illeszkedett a mai igényekhez, így minden szempontból ráfért a korszerűsítés, az átalakítás, és az új design.

„Ki lehet ebből hozni valamit? – kérdezik sokszor az ügyfeleink. Én mindig azt válaszolom, hogy reális kereteken belül mindenképp. A „legleppukkantabb” lakást is széppé és tisztává lehet varázsolni, a legrosszabb térkihasználáson is lehet javítani. Varázsolni sajnos mi sem tudunk, így nem lesz kétszer akkora a tér, vagy nem lesz hirtelen családi ház, ha addig társasházi lakás volt, de néha aprónak tűnő változtatásokkal is csodát lehet tenni.

Ha megnézzük az eredeti alaprajzi elrendezést, akkor látjuk, hogy gyakorlatilag nincsen konyha a lakásban, mindössze egy szekrény méretű „főzőfülke” látja el a funkciót. További hátrány, hogy a hálószoba méretei mindössze egy egyszemélyes ágy elhelyezését tennék lehetővé.

A lakás tervezésekor tehát az alaprajzból adódó hibák korrigálása, és egy modern, egyszerű, „kiadható” stílus kialakítása volt a feladatunk.
Kézenfekvő volt, hogy a konyhát betegyük a nappali térbe, hiszen ez nem csak divatos, de praktikus megoldás is. A szoba mérete lehetővé tette, hogy egy térben elférjen a konyha, az étkező, és a nappali. Mindenből csak kicsi, de kompakt, jól használható funkció kerekedett.

Sőt, ha figyelmesen összehasonlítják az alaprajzokat, akkor láthatják, hogy egy polcmélységnyi sávot még le is csíptünk a szobából annak érdekében, hogy a hálóban elférjen a franciaágy. Ugyan a két helyiség így nincsen fallal elválasztva, ám a függönyös megoldás sok szempontból itt jobb megoldásnak bizonyult. Egyedi, jól néz ki, ugyanakkor nem tagolja feleslegesen tovább a teret, ám szükség esetén megadja a tér intimitását.

A leglátványosabb változást egy ilyen régi lakás esetén mindig a fürdőszoba átalakítása adja. A régi, retró szanitereknek és csempéknek megvan a maga bája, de ha igazán kényelme, világos és tiszta fürdőt szeretnénk, akkor nincs mese, meg kell szabadulni tőlük. Kicseréltük a kádat zuhanyzóra, mert így kedvezőbb lett a tér, jobban elfér a wc, és nem utolsó sorban kiadhatóbb a lakás.

Összességében a kiadó lakások esetében nem a bútorok bonyolultsága vagy ára, hanem az ötletes és praktikus egyszerűség az, ami fontos, és kifizetődő. Nem kellett 24 óra, hogy igent mondjon rá az első jelentkező J.

A látványos átalakulást jól szemléltetik „ilyen volt – ilyen lett” fotóink.

Ha Ön is befektetési céllal vásárolt ingatlant, és kiadásban gondolkodik, ne bízza a szerencsére! Forduljon hozzánk, hogy segíthessünk!

Árajánlatkérés

További referenciáink

Egy kamaszlány birodalma

Szabó Oti

Hatvan Kamaszszoba

További referenciáink

Párnához a lakást – “vintage” puhaság

Szabó Oti

Párnához a lakást - ``vintage`` puhaság

Lakberendezői pályafutásom során nemigen találkoztam még olyan ügyféllel, aki otthonának berendezését egy párnához igazította volna. Tény és való, hogy a nászajándékba kapott díszpárna színvilága pontosan illik egy nőcis, „vintage” hangulatú lakáshoz, de általában ez fordítva szokott működni. Jön a lakberendező, elkészülnek a tervek, kiválogatjuk a burkolatokat, bútorokat, falszínt stb-t, majd a legvégén következhetnek a textilek. :)Én személy szerint szeretem, ha az ügyfél tudja, hogy mit szeretne, de azért lehet egy kicsit segíteni, „terelgetni” őt a választásokban. Hál’ Istennek nagyon jól tudtunk együttműködni a tervezéstől a kivitelezésig.

A belsőépítészeti tervezés folyamán átbeszéltük az igényeket, hogy milyen stílust, színvilágot szeretnénk kialakítani a lakásban. A vázlatok után kialakult végleges berendezési terv került kidolgozásra, természetesen figyelembe véve az alapot szolgáló párna színeit. A párna mályva-zöld színvilágát végig vittük az összes helyiségen, visszaköszönnek a pléd, a terítő, a szőnyegek színeiben. A drapp falszín semleges alapot ad a fehér bútoroknak, melyek az asztalos keze munkáját dicsérik.  A pici előtérben csak egy kis pad, néhány kabátakasztó és egy tükör kapott helyet. A nappali hófehér ülőgarnitúrája az első darabok egyike volt, amit a tulajdonos megvett, mert egyszerűen beleszeretett. Ugyan hiányzik még két kép innen, az egyik a kanapé fölötti részről, a másik pedig az étkező asztal fölül, de szokás szerint ezek is csak akkor fognak idekerülni, ha háziasszonyunk megtalálta a tökéletesen ide illő képet. A komódok fogantyúit is csak akkor vásárolta meg, amikor megtalálta azt, ami igazán a szívét szólította meg és beleillett az enteriőrbe.  A nappaliban kapott helyet az étkező is, melyet a mögötte lévő virágos tapéta emel ki. Ezzel az optikai trükkel a funkciók változását (ebédlő-nappali) jól lehet érzékeltetni. Az asztal fölötti csillár a hangulatos vacsorákhoz teremt megfelelő légkört.A háló igazán nőies jellegét a finom rózsaszín díszpárnák, a halványzöld éjjeli szekrény és a rózsás tapéta adja. Az olyan apró részletek, mint a vállfás ékszertartó vagy a textilfogas csak emelik a szoba báját.  Természetesen itt is a semleges drapp falszín az alap, de aki ide belép, rögtön szembe találja magát a finom virágmintával. A fürdő szobában is törekedtünk a szoba jelleg kialakítására, így került falra a csipke mintás csempe. Finom pasztell barna és tört fehér színvilág dominál itt, melyet csak a levendulás kiegészítők lilája és textilek zöldje tör meg. Egyértelmű volt, hogy a konyha is fehér lesz és a tulajdonos kitartását dicséri, hogy sikerült mindenhová a főzőlaptól a sütőig, fehér gépet találnia. A fényes krémszínű metro csempe szolidan hagyja érvényesülni a konyhabútort. Dekorációként egy-két textildísz illetve az elmaradhatatlan levendula csokor szolgál.  A tökéletes harmóniát a gondos válogatás eredményezte és a türelem, mely kizárta a megalkuvást.

Árajánlatkérés

További referenciáink

Átalakuló terek – panellakás újragondolva

Szabó Oti

Átalakuló terek – panellakás újragondolva

Gyorsan változó korunkban a kényelmes és praktikus otthonnal kapcsolatos igények és elképzelések is átalakulnak. A panellakások is lépést tudnak tartani ezzel a folyamattal, ha kellő kreativitással gondoljuk át a bennük rejlő lehetőségeket.

Az egy gyermekes házaspár teljes felújítást tervezett és nem riadtak vissza az alaprajz átszervezésétől sem. Az eredeti elrendezés szerint az előtér étkezőként funkcionált, de valójában szűkös volt ahhoz, hogy mellette a közlekedés is  kényelmes legyen. A fürdőszoba – ahogy azt panel lakásoknál már megszoktuk – kicsi volt, a külön WC ellenére.

Kézenfekvő ötletnek tűnt, a fürdő és a WC egybenyitása és alapterületének növelése a közlekedő méretének csökkentésével. A gyerekszoba is kapott egy kis plusz területet így, és ajtaját is áthelyeztük.

Az átalakítás másik nagy nyeresége a konyha-étkező terének növelése és egybenyitása a mellette kialakított nappalival. A statikai szempontok miatt itt csak egy ajtónyílást tudtunk nyitni, de a térérzet így is jelentősen javult.

A lakás stílusát a modern és kicsit romantikusabb skandináv stílusjegyek határozzák meg. A világos színhasználat és a természetes hatású felületek könnyedséget adnak ennek a tökéletesen funkcionáló otthonnak.

Árajánlatkérés

További referenciáink

1 2 3 6
Szabó Otília: 06/20 – 480-5312
Szentesi Nóra: 06/20 – 480-3817
Rétmezei Andrea: 06/20 – 480-5566
E-mail: info@flatart.hu